De inzet

inzet

Aandacht

Veranderingen worden gerealiseerd wanneer er het nodige veranderd in de aandacht. Een bekend gezegde is “Alles wat je aandacht geeft groeit!”. Je ziet dat veel bedrijven en organisatie in moeilijke tijden meer aandacht schenken aan kosten. Dat kan zeker nodig zijn, maar heeft vaker een nadelig effect. De aandacht juist dan steken in omzet, rendement en resultaat heeft altijd een positiever effect.

Bij veranderen, versterken, groeien, ontwikkelen, verbeteren, staat voor ons geen enkele methode centraal. Bij alle inzet gaat bij ons om de aandacht voor de mens en wij noemen dat in het kort Resultaatgerichte Menskunde.

Enkele effectieve methodes uit eigen keuken die wij inzetten zijn:

  • De Routeplanner
  • Het gewicht van ons
  • De sjoelbak van gedachten
  • De weg langs de spiegels van het ego

inzetJij bent in staat een ander resultaat te behalen wanneer jij gaat inzien dat jijzelf of de organisatie als geheel de grootste belemmering is in de verandering. Een goede rol spelen in het realiseren van de echte verandering is waar het bij ons om draait.

Inzet

Dat doen wij op een wijze die past bij de vraagstelling, bij de mensen waar het om gaat en bij de cultuur van de organisatie. Wanneer het proces van veranderen door alle betrokkenen geaccepteerd wordt, is het uiteindelijke resultaat altijd goed.

Wij ondersteunen dat proces op verschillende manieren. Dat kan zijn met coaching op individueel- of groepsniveau, maar ook als sparringspartner, als adviseur en in voorkomende situaties als interim functionaris.

Lees verder met welke inzet Acus jou of jouw organisatie een stap verder kunnen helpen.