Besturen met draagvlak

Goed besturen is een vakbestuur

Nederland kent veel verenigingen, stichtingen en andere organisaties welke bestuurd worden door goedwillende vrijwilligers en andere belanghebbenden. Bij goed bestuur komt wel het een en ander kijken. Besturen vraagt om het dragen van verantwoordelijkheid, het kunnen denken in het collectief, het creëren van draagvlak, visie op ontwikkelingen en het kunnen omgaan en invulling geven aan diverse verschillende belangen.

Wil je als bestuurder werkelijk plezier halen uit je functie is het van belang dat je een aantal belangrijke aspecten van het besturen beheerst en dat je in staat bent een constructieve bijdrage te kunnen leveren. Daarnaast is de kwaliteit van je communicatie een belangrijk aspect bij het helder kunnen verwoorden van de doelen, van de soms schijnbare tegenstrijdigheden en van de aanpak om het een en ander te realiseren.

Het gaat nogal eens mis binnen besturen en tussen besturen en andere betrokkenen als gevolg van ondoordacht handelen, het nastreven van persoonlijke agenda’s en onvoldoende voorbereid zijn op de functie van bestuurder.

Workshop

In de workshop ‘besturen met draagkracht’ komen diverse aspecten aanbod die van belang zijn voor een effectief bestuur en voor gedragen besluitvorming.

  • Effectieve communicatie
  • Gezamenlijke doelen stellen
  • Omgaan met verschillende belangen
  • Rol-, taak-, en functieverdeling
  • Vergadertechniek
  • Het creëren van draagvlak

Haal meer uit je rol als bestuurder en versterk je als bestuur. De workshop wordt verzorgd voor gehele besturen op locatie, maar het is ook mogelijk je individueel via open inschrijving aan te melden. Vraag naar de mogelijkheden.

[maxbutton id=”12″]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.