Ilse van Zalk

Ilse verzorgt binnen Acus particuliere en zakelijke trajecten op het gebied van:
-Relatie coaching
-Stress counseling
-Mindfulness based cognitive therapy
-Integratieve psychologie en spiritualiteit
-Wandelsportbegeleiding KNWB  & coaching
-Kunstzinnige dynamisch begeleiding met volwassenen, jeugdigen en kinderen
(Ilse is een gecertificeerde coach/hulpverlener op HBO niveau, ondernemer, schilder en beeldbewerker)

 

Na een periode van 17 jaar ondernemerschap met werkbezoeken naar Zuid-Amerika, China, Indonesië en India ging in 2004 het roer om. Nadat ik de opleiding Kunstzinnige hulpverlening met volwassenen, jeugdigen en kinderen had afgerond, heb ik in Atelier “Uit de Kunst” de eerste schreden gezet naar een andere tak in het ondernemerschap. Namelijk het op creatieve en innovatieve wijze begeleiden van mensen die op persoonlijk vlak een wens hadden en dat in de praktijk wilde brengen. Tussen het coachen en het ouderschap van 3 dochters door, ben ik meer opleidingen gaan volgen omdat ik me als mens verder wilde ontwikkelen maar vooral omdat ik van jongs af aan een enorme drive had om dingen te doorgronden.
Na het afscheid van “Uit de Kunst” en de verhuizing naar Nijkerk ben ik me steeds meer gaan specialiseren in relatiebegeleiding en stress counseling met een knipoog naar de dynamiek en de combinatie van creativiteit en mindfulness, en coaching in de buitenlucht.

In de praktijk is gebleken dat het delen van kennis en het toepasbaar daarvan maken zijn vruchten heeft afgeworpen. Ik vind het zeer nuttig en praktisch om de opgedane kennis te delen zodat anderen daar hun voordeel mee kunnen doen.Tegelijkertijd vraagt het toepasbaar maken van die kennis wel de volledige aandacht. Ik speel graag met je mee in de vorm die bij jouw past. Van rollenspel, het maken van collages die inzichtelijk kunnen maken wat er innerlijk speelt, tot ideeën die jij vorm wilt geven zodat jij in beweging kunt komen. Het is belangrijk dat wat ik je aanbied aansluit bij jouw beleving, alhoewel ik je ook weleens uit je comfortzone wil halen. Een andere invalshoek kan tenslotte net dat kleine zetje geven. Mijn persoonlijke visie is dat er veel lijden ontstaat doordat er veel onwetendheid is over de rollen die we in het dagelijks leven vervullen. De nadruk ligt meer op het doen dan op het zijn. Als je werkelijk inziet dat jouw aanwezigheid voorafgaat aan het doen en je jouw conditioneringen kunt doorleven wordt het leven een stuk lichter, vrijer en natuurlijker. Het is mijn ervaring dat het “doen” dan natuurlijk en spontaan verloopt.

Vastlopen hoeft op zich niet zo erg te zijn want het bied je wellicht een opening om er anders tegen aan te kijken. Voordat je besluit om met mij in zee te gaan, bied ik je graag een gratis kennismakingsgesprek aan: Ilse@acus.nl