Ilse van Zalk

Relatiecoaching
Op Mindfulness gebaseerde cognitieve begeleiding
Kunstzinnig dynamisch coach
Stressconsulent.

 

Relatiebegeleiding.  Laat liefde (weer) stromen.

Veel dingen doen we op de automatische piloot. Op zich is daar niets mis mee maar op elkaar anticiperen vraagt om bewust handelen. Vaak gaan we daar volledig aan voorbij. Het kan zo zijn dat jullie reacties inmiddels automatisch zijn geworden zonder dat jullie daar bewust van zijn. Voorbeelden hiervan zijn eindeloze discussies, uiteenlopende irritaties en vooral onbegrip. Je voelt je niet meer gezien en daardoor word je steeds ongelukkiger, gefrustreerd of eenzamer in je relatie. Veel stellen zijn niet in staat om die cirkel te doorbreken en willen vooral van het vervelende gevoel af komen. We geven de ander dan maar gelijk, terwijl we dit niet zo voelen,of we geven iets op en nemen dat de ander kwalijk en we zeggen; sorry, maar menen dit niet oprecht. Bij de eerstvolgende ruzie komen die oude koeien weer uit de sloot. Voordat je het eigenlijk in de gaten hebt zit je weer in een negatieve vicieuze cirkel. Sommige stellen gaan steeds meer apart leven in één huis. Er wordt weinig meer gedeeld of de relatie lijkt een sleur geworden. Zo kunnen we het een tijd lang volhouden, totdat ergens de bekende bom barst.

Als je in de gaten hebt dat je telkens in dezelfde patronen beland en er niets wezenlijk veranderd binnen je relatie, is het voor jullie wellicht een optie om te kijken hoe jullie dynamiek is. De nadruk ligt op hoe je samen een andere manier van benaderen kunt vinden die effectief is. Die benadering zorgt voor een frisse dynamiek in je relatie, waardoor er meer vertrouwen, plezier en samenhorigheid ontstaat.

Er wordt vaak gedacht dat je met denken alles kunt oplossen of dat je er wel samen uitkomt als je er maar over praat. Rationeel iets oplossen is compleet iets anders dan relationele verbondenheid en intimiteit. Bij een lekke band heb je de wegenwacht of een vriend nodig die je helpt om je band te verwisselen. In een relatie heb je de bereidheid nodig om te onderzoeken of je reacties volwassen en gelijkwaardig zijn.

Het gebeurt ook dat men toch besluit om uit elkaar te gaan. Ondanks dat een scheiding pijnlijk is ben je door de relatiebegeleiding wel bekend geworden met je persoonlijke dynamiek. Hierdoor ben je bij een eventuele volgende relatie in staat om eerder je valkuilen te herkennen zodat er een andere dynamiek kan ontstaan.

Wat kun je verwachten?

  • Helder krijgen van jullie verwachtingen.
  • Je (on)bewuste reacties herkennen.
  • Inzicht in de relatiedynamiek
  • Anders luisteren
  • Zelfwaardering
  • Respons geven i.p.v. een re-actie

Mocht je hierover vragen hebben dan kun je via het contact formulier of via de mail contact opnemen.
Ilse@acus.nl