Onderhandelen kun je leren!

onderhandelenOnderhandelen

Onderhandelen doe je dagelijks! Onderhandelen doe je om te bereiken wat je wilt bereiken. Een goede deal waar een ander mee tevreden is en waarbij jij jezelf niet tekort gedaan voelt.

Voor velen is goed onderhandelen moeilijk.
Voor veel ondernemers en ZZP-ers is onderhandelen een situatie die als lastig wordt ervaren. Veelal een situatie waarin belangen verschillend zijn en het vaak voorkomt dat het eigen belang onvoldoende uit de verf komt.

Veel ondernemers en ZZP-ers zijn erg voorzichtig in situaties waarin onderhandeld dient te worden. Allerlei gedachten en overtuigingen kunnen in de weg staan voor een effectief onderhandelingsproces.

  • Laat ik maar niet teveel vragenSucces_bewerkt-2-300x179
  • Misschien ben ik wel te duur
  • Mogelijk haakt hij of zij wel af
  • Geef ik niet teveel weg?
  • Tot hoever ga ik?
  • Wat kan ik wel/niet zeggen?
  • Ben ik niet te egoïstisch?

Onderhandelen is niet een kwestie van ‘nee’ kunnen en willen zeggen. Om goed te kunnen onderhandelen is het noodzakelijk dat je van te voren weet waar jij ‘ja’ tegen zegt.

Allerlei gedachten die door ons hoofd kunnen spoken tijdens de onderhandeling. Maar hoe bereik je nu werkelijk een ‘win-win’ situatie?
Is een voorbereiding noodzakelijk? Is het nuttig dat je weet wie je onderhandelingspartner is, wat hij of zij beweegt en wenst en weet waarom een ander met jou wil onderhandelen? Wanneer weet je of beide partijen echt tevreden zijn?

Workshop

Onderhandelen kun je leren. Ja, jij ook! Schrijf je nu in voor een inspirerende en leerzame workshop waar je samen met collega’s aan de slag gaat om kennis te maken met een effectieve wijze van onderhandelen. Tijdens de workshop ga je ervaren wat voor jou onderhandelen lastig maakt en wat je daarin kunt veranderen om succesvol het proces in te gaan. In de workshop wordt aandacht besteed aan het proces en aan de effectiviteit van jouw aanpak van onderhandelen.

Je krijgt zicht op wat voor jou van belang is en je leert wat nodig is om in de meest uiteenlopende situaties een ‘win-win’ te realiseren.

Schrijf je in voor de workshop en vul onderstaand formulier in. De kosten voor de workshop bedragen € 245,-, exclusief btw. Na inschrijving ontvang je de factuur per mail.

Aanmeldformulier

 

Verificatie