Online Ondernemers Maatje

leiderschap
Ondernemers

Als ondernemer sta je er nogal eens alleen voor. Zaken die je echt bezig houden, problemen, vraagstukken en diverse worstelingen deel je niet makkelijk met je directe omgeving. Dit klink misschien wat raar, maar wees gerust bovenstaande geldt voor 85 % van de ondernemers.

Je leidt je onderneming en jij bent diegene die jouw eigen bedrijf, de markt en alles wat jij daar in betekent het beste kent. Je bent in mindere of meerdere mate succesvol en je weet dat je het meeste zelf moet doen en zelf moet weten. En dat maakt het ook wel lastig om anderen in te schakelen om mee te sparren of om je te helpen in voorkomende situaties. Je denkt al gauw dat een ander te weinig af weet van jouw business en van jouw situatie en je hebt mogelijk geen zin om dat iedere keer weer uit te leggen.

Wat heb jij nodig?

Niets, zal mogelijk je eerste reactie zijn. En dat is helemaal geen verkeerd antwoord. Maar stel jezelf nog eens die vraag en bedenk dat jij, net als ieder mens en ieder ondernemer, ook je beperkingen hebt. Met die beperkingen ben je best in staat goed te functioneren. De vraag die je jezelf kunt stellen is de volgende; “Kun jij nog verder komen wanneer je anders omgaat met je beperkingen?” Kan het zijn dat jouw eigen gedachten je in de weg staan en dat je daarmee de weg naar goede oplossingen of naar getelde doelen zelf kunt blokkeren?

Online Ondernemers Maatje

Het ondernemers maatje is een ‘loods’ die je kunt inzetten op de momenten dat je het even nodig hebt. Even overleggen, even samen sparren en jezelf als ondernemer versterken door samen naar een situatie te kijken en buiten jouw eigen beperkingen een passend antwoord vinden. Juist in die situaties waarin jezelf minder bekwaam bent is het afbreuk risico vaak groter dan gedacht. Teleurstellingen, onvrede, demotivatie en/of mislukking kunnen ervoor zorgen dat blokkades worden opgeworpen om de gestelde doelen niet te bereiken.

ondernemers

Online met behulp van Skype

Laat jezelf ‘loodsen’ langs onbekende en lastige situaties waarin de oplossing buiten je eigen vermogen ligt. Dat is niet ingewikkeld, niet omslachtig en dat vraagt niet veel tijd. Dat kan eenvoudig en online vanuit je eigen ondernemers zetel. Je kunt daar gebruik van maken op die momenten dat je het even nodig hebt en het kan ook op een meer regelmatige basis van bijvoorbeeld eenmaal per maand.

Boek nu voor het komende half jaar 6 online gesprekken en betaal voor 5 gesprekken.

Maak een afspraak

 

Een analogie

Een kapitein op een schip, waarmee hij grote zeeën over trekt, weet heel goed hoe hij zijn instrumenten, zijn bemanning en zijn eigen kennis en kunde kan inzetten om van de ene naar de andere haven te komen. Hij heeft een crew van deskundigen en medewerkers om zich heen verzameld die hem bijstaan het schip op koers te houden en hem ondersteunen bij alles wat op het schip gebeuren moet.

De kapitein kent ook zijn beperkingen en weet dat hij om veilig en zonder averij een haven in te kunnen varen, hij de begeleiding nodig heeft van deskundigheid en kennis die hij niet zelf aan boord heeft. Bij de meeste grote havens maakt hij dankbaar gebruik van een loods die hem langs de nodige obstakels leidt.
Hij zorgt daarbij als betrokken leider voor het volgende:

  • geen averij oplopenondernemers
  • niet komen vast te zitten
  • geen vertragingen
  • veiligheid voor hemzelf en zijn crew
  • zijn doelen effectief en efficiënt bereiken

 

 

Bovenstaande situaties zijn ook voor iedere ondernemer van belang. Ook als ondernemer kom je met regelmaat in situaties waar je onvoldoende kennis en kunde paraat hebt om daar het juiste in te doen. Je kunt als ondernemer de vergelijking trekken met de kapitein en jezelf toestaan je energie vooral te gebruiken voor het realiseren van je doelen en de ‘loods’ inzetten in voorkomende situaties en vraagstukken waar je minder mee bekend en vertrouwd bent.