Effectieve communicatie

communicatie

José David Del Castillo Climent

Heb jij wel eens het gevoel dat je niet begrepen wordt, niet gehoord wordt of dat er onvoldoende naar je geluisterd wordt? Of maak je het mee dat je kort schiet in je woorden, dat je er niet uitkomt te zeggen wat je eigenlijk bedoeld? Of verlies je wel eens je geduld wanneer je niet de kans krijgt te zeggen wat je graag wilt zeggen?

Allemaal voorbeelden die dagelijks voorkomen. Communicatie is een vak en we worden er maar matig in opgeleid. Natuurlijk we leren een enorme woordenschat, we leren spreken en schrijven, we krijgen allerlei technieken aangeleverd, maar interactief communiceren is een moeilijk onderdeel van ons bestaan, van ons werk en van het onderhouden van onze relaties.

Communicatie is niets anders dan zo dicht mogelijk langs elkaar heen ‘lullen’! Er zijn geen twee mensen die hetzelfde denken, zien, voelen en bedoelen. Er zit altijd, hoe klein soms ook, ruimte tussen de een en de ander. We zijn echter geneigd de ander de ‘schuld’ te geven van het gat dat er is. We hebben zelf het gevoel dat we enorm duidelijk en helder in onze eigen communicatie zijn.

Communicatie is naast een vaardigheid dan ook vooral een kwestie van houding. Effectieve communicatie is er opgericht dat een boodschap overkomt zoals deze bedoeld is. Communiceren is niet eenvoudig, maar we maken het zelf nog moeilijker dan het kan zijn.

Workshop

In de workshop ‘effectieve communicatie’ wordt ruimschoots aandacht besteed aan de effectiviteit van jouw wijze van communiceren, van jouw valkuilen en van jouw ‘blinde vlekken’. In de workshop krijg je handvatten aangereikt waarmee jij jouw wijze van communicatie kunt verbeteren. Je krijgt inzicht in het communicatieproces en in enkele constructieve en enkele destructieve items uit jouw eigen communicatie arsenaal en de effecten hiervan op jouw gesprekspartners. De workshop is niet alleen effectief voor jouw wijze van communiceren in je dagelijks werk met klanten, collega’s etc., velen die jou zijn voorgegaan hebben ervaren dat de workshop ook een positief effect heeft op de persoonlijke relaties met partner, vrienden en familie.

De workshop wordt verzorgd op een prachtige, inspirerende en goed bereikbare locatie. De workshop begint op onderstaande dagen om 13:00 uur en eindigt rond de klok van 17:00 uur. De kosten voor deze workshop bedragen € 125,-, excl. btw (€ 150,- incl. btw)

 

Controle

  • Submit

Specifiek voor mensen in commerciële functies biedt Acus een korte training “Commerciële communicatie“. Hierin wordt aandacht besteed aan aspecten die van belang zijn om een effectieve commerciële gesprekspartner te worden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.