Tevreden Ondernemer

Wat geldt voor jou? Waar herken jij je in?

  • Ik ben een tevreden ondernemerondernemer
  • Ik ben een druk baasje

Vind jij van jezelf dat je een druk baasje bent? Dan is deze tekst voor jou bestemd! Jij kunt er voor kiezen een tevreden ondernemer te worden!

Ik spreek veel ondernemers die het best te omschrijven zijn als ‘druk baasje’. Ik zeg dit met respect, want zij zijn allen druk en sommigen van hen lijken dag en nacht bezig om een succes te maken van hun onderneming.

Ook jij bent als ‘druk baasje’ minder de baas over jouw eigen agenda dan dat jij zou willen! Er staat van alles op je lijstjes, diverse mensen in je omgeving willen en verwachten wat van je en in je hoofd ben je nooit klaar met je werk!

Het gevolg van de keuze om ondernemer te worden maakt dat jij als ‘druk baasje’ naast jouw bedrijf weinig tijd hebt of je weinig tijd gunt voor andere zaken. Wanneer ik een ‘druk baasje’ spreek, hoor ik ‘druk zijn’ en voor het gevoel ‘vele schoteltjes hoog te moeten houden’ als orde van de dag. De gehele dag wordt in beslag genomen door ‘de waan van de dag’ en een week, een maand is voorbij voordat jij er erg in hebt.

Ben jij een ‘druk baasje’, dan komt het niet zelden voor dat je weet dat belangrijke zaken langer blijven liggen dan wenselijk. Adequaat reageren op mail, op telefoon, het opstellen van een goede offerte, de periodieke noodzakelijke facturatie en andere correspondentie en contacten worden maar al te makkelijk doorgeschoven naar momenten waarop jij denkt daar meer tijd voor te hebben. Je wordt als druk baasje geleefd door de dag, je hebt het gevoel dat iedereen iets van je wil, je denkt dat je het voor iedereen goed wilt doen, maar jij beleeft weinig plezier aan werk en aan privé. Je holt van de ene dag naar de andere! En als je niet oppast ren je jezelf voorbij.

Ben jij een ondernemer die zijn werk als hobby ziet? Lees hier de verschillen!

Herken jij je in bovenstaande, bedenk dan dat het met dezelfde inspanningen en inzet het ook heel anders kan!

Van druk baasje naar tevreden ondernemer in 7 stappen wil niet zeggen dat je vervolgens als ondernemer achterover gaat leunen, de boel overziet en denkt dat tevredenheid vanzelfsprekend blijft. Nee, na 7 stappen ben je in staat met vertrouwen je onderneming verder uit te bouwen en ben je klaar om met de nodige flexibiliteit mee te bewegen met actuele ontwikkelingen. Je haalt de rust uit de voorspelbaarheid van de resultaten van je inspanningen, je hebt de ruimte in je hoofd om na te denken over morgen en je hebt de tijd te genieten van je werk en je verdiensten.

Van ‘druk baasje’ naar tevreden ondernemer in 7 stappen is een programma voor ondernemers die zich herkennen in de beschreven situatie en die bereid zijn de uitdaging aan te gaan met zichzelf. Het programma omvat de volgende 7 stappen.

  1. Bezig zijn met de goede dingen
  2. Het gewenste resultaat voor ogen
  3. Organiseren in plaats van hollen
  4. Ondernemen in plaats van geleefd worden
  5. Een goede commerciële gesprekspartner
  6. Het bestaansrecht op termijn
  7. Beleef plezier aan je succes met behulp van je eigen persoonlijke agenda

Het programma kent een doorlooptijd van 6 maanden. In deze periode voer je met regelmaat gesprekken met een ervaren ondernemerscoach over de huidige status, de ontwikkeling en samen met de coach werk je de genoemde 7 stappen uit. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je in die periode te laten begeleiden bij de dagelijkse operatie. Via de mail, telefoon en skype kun je op ieder gewenst moment gedurende de werkdagen een beroep doen op de kennis en ervaring van de ondernemerscoach.

Na de periode van zes maanden ben je de ‘baas’ van je eigen agenda, je hebt helder voor ogen waar jij Ja tegen zegt en zegt eenvoudig nee tegen die zaken die niet passen in jouw persoonlijke agenda. Je bent in staat de juiste keuzes te maken om effectief en met plezier je onderneming te leiden met bewuste tijd voor andere zaken die in jouw agenda belangrijk zijn.

Instappen in het programma vergt een investering met garantie voor tevredenheid. De investering levert je ruimschoots meer op dan de kosten die jij betaalt voor de begeleiding.  Ben je na de 6 maanden niet tevreden ontvang je 75 % van de gedane investering retour.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.