Acquisitie is als leren fietsen.

Ik hoor van zelfstandige professionals dat zij plezier beleven aan het zelfstandig zijn, maar dat de bijbehorende acquisitie een lastig terrein is. Er zijn vele mogelijkheden voor acquisitie, het is voor iedereen te leren.  Het is net fietsen.

Weet jij nog hoe jij hebt leren fietsen? Mogelijk heeft je vader en/of moeder meters naast je gelopen of gerend om je in eerste instantie in evenwicht te houden en ervoor te zorgen dat je niet omviel. Het kan goed zijn dat het zo af en toe mis ging en je alsnog met je neus op de stoep of straat lag. En mogelijk heb je er ook wel eens een flinke schaafplek aan overgehouden die je er wat langer aan deed herinneren dat fietsen niet vanzelf gaat. Maar na voldoende oefenen en in balans gehouden worden heb je de kunst van het fietsen onder de knie gekregen en heb je daar nog iedere dag plezier van.

Als je terug kijkt op die periode doe je dat mogelijk met een glimlach op je gezicht. Je wilde graag fietsen leren en toen je het eenmaal machtig was het niet moeilijk meer. En dat geldt waarschijnlijk voor veel wat je in je leven hebt geleerd. Achteraf lijkt het allemaal veel minder moeilijk.

Zou dat met acquisitie anders zijn?

In de kern is er geen verschil. Dat betekent dat je om te leren acquireren in eerste instantie dat echt moet willen, je drempels die je ervan weerhouden moet overwinnen en bereid moet zijn een risico te nemen. Vervolgens is het van belang dat je je eigen leerproces vorm geeft. Belangrijke aspecten hierbij zijn:
– hoe zorg ik ervoor dat ik mijn doelgroep(en) in beeld krijg en bereik?
– wat kan ik ontwikkelen om in contact te komen met mijn doelgroep(en)?
– hoe wordt ik een goede commerciële gesprekspartner?
– hoe bereik ik een ‘win-win’ situatie en hoe kan ik het best een goede deal sluiten?

Wanneer je ervoor zorgt dat je dat onder de knie krijgt stap je met plezier op de fiets naar je eerstvolgende afspraak.