Maak van iedere medewerker een ondernemer!

Ondernemers zijn innovatief, creatief en worden gedreven door de wil de eigen onderneming een goed bestaansrecht te laten verdienen. Zij zijn ondernemer en voelen zich in alles ondernemer, dragen dat uit en acteren daarnaar.

Ondernemers zijn in de meeste situaties mensen die worden gedreven om iets te bereiken en een succesvolle onderneming te verwezenlijken. Dat meten zij niet af in aantal uren inzet, in functieomschrijvingen, dienstverbanden etc.  Zij gaan door totdat het ’gewenste is bereikt’. Ondernemers weten dat niets vanzelf gaat en dat morgen alles anders kan zijn. En gaat het niet zoals bedacht, nemen ondernemers zelf het initiatief het anders te doen.
Daar zit voor een groot deel de uitdaging en het plezier van ondernemen.

Wat zou er gebeuren wanneer in een bedrijf alleen maar ondernemers werken?

Wordt het chaos, wordt het de ondergang, wordt het een boeiende organisatie? Een eerste reactie zou ook kunnen zijn; Ja, maar er moet toch één iemand de ‘baas’ zijn. Medewerkers worden vaak beperkt door verschillende gedachten. “Ik kan dingen niet of onvoldoende beïnvloeden, het is niet mijn verantwoordelijkheid, het staat niet in mijn functiebeschrijving, wat wordt ik er beter van?” etc. In veel ondernemingen worden medewerkers onvoldoende uitgedaagd zelf initiatief en verantwoordelijk te nemen en wordt de dagelijkse praktijk voorspelbaar.

Wanneer iedere medewerker als ondernemer wordt ingezet zullen veel beperkende gedachten vanzelf verdwijnen, want de meeste mensen hebben voldoende creatief en innovatief vermogen om van hun functie zelfstandig een succes te maken.

Voor veel bedrijven zou dit een enorme mooie uitdaging zijn in deze wat onzekere en boeiende tijden.  Natuurlijk vraagt dit om zaken als goede afstemming, goede communicatie etc. Voor veel medewerkers zal dit de nodige bereidheid tot groei en ontwikkeling vragen en niet iedereen zal zomaar overweg kunnen met eigen vrijheid en zelfstandigheid. Daar is allemaal aan te werken. Zeker is dat medewerkers meer zicht krijgen op wat zij meebrengen en wat zij toevoegen aan de organisatie. En dat kan vervolgens met plezier worden ingezet.