Het Persoonlijk Ontwikkelingsjournaal van Jack

5 Januari
2 Februari
2 Maart
6 April
4 Mei
1 Juni

Kennismakingsgesprek 5 januari 2015


Jack is DGA en mede vennoot van een organisatie van ca. 60 fte. De organisatie houdt zich bezig met het leveren van producten en diensten, ‘business to business’.

Jack heeft ruime ervaring in de commercie en heeft een aantal jaren geleden samen met zijn medevennoot de onderneming overgenomen en in omvang inmiddels weten te verdubbelen.

Jack is 44 jaar, getrouwd en heeft drie kinderen in de leeftijden van 17, 13 en 9 jaar.

Jack kwam bij mij als gevolg van zijn eigen mijmeringen over zijn toekomst. Jack heeft het nodige geleerd in zijn leven. De buitenwacht beziet hem als een succesvol, doelgerichte en gedreven ondernemer. Zelf heeft hij nog wel wat bedenkingen over zijn eigen inbreng en zijn eigen rol binnen de onderneming. In het kennismakingsgesprek gaf Jack aan dat hij al enige tijd worstelt met vragen die betrekking hebben op zijn eigen functioneren en in het plezier wat hij beleeft in zijn werk. Zoals al aangegeven heeft Jack het nodige geleerd, maar er ‘knaagt’ iets. Hij heeft het laatste jaar een hele waslijst aan seminars, workshops en zogeheten MBA dagen bezocht, maar geen van allen hebben zij hem weten te raken en te inspireren. Natuurlijk, zo’n seminar is aardig en je krijgt wat inzichten mee, maar achteraf merkt hij dat hij er niets mee doet en dat er niets veranderd. “Het zijn vooral ‘kunstjes’ waarmee je even je ‘honger’ stilt”, noemt Jack deze bijeenkomsten. In totaal heeft hij er een redelijke som geld aan besteed, maar per saldo heeft het hem niets opgeleverd, is Jack van mening.

Jack heeft ook de nodige boeken aangeschaft en gelezen, maar, geeft Jack aan, dat hij op zoek is naar begeleiding in zijn eigen persoonlijke ontwikkeling, waarin hij geestelijk voldoende wordt uitgedaagd, waarmee hij met meer voldoening en plezier zijn dagelijks bestaan vorm en inhoud kan geven.

In het eerste gesprek komen verschillende zaken aan bod. De inhoud van zijn werk, zijn successen, zijn relaties met vrouw, medevennoot, collega’s en klanten, zijn ambities, zijn zorgen en zijn twijfels. Herkenbaar in het gesprek is dat Jack zelf beduidend minder tevreden is over zichzelf dan zijn omgeving is over Jack. Ik hoor dat in de gesprekken met directeuren, ondernemers en leidinggevenden wel vaker. Net als anderen laat Jack dit niet merken aan zijn omgeving en houdt vooral de schijn op dat alles op ‘rolletjes’ gaat.

Jack geeft verder aan dat hij van mening is dat er meer uit de organisatie gehaald kan worden. Voor zijn gevoel ‘kabbelt’ er teveel en hij zou graag zien dat de gehele organisatie meer de uitdagingen aan zou gaan om daarmee de gehele organisatie op een hoger niveau te brengen. Van meerdere aspecten binnen de organisatie is hij onvoldoende tevreden. Enkele punten heeft hij al wel voorzichtig aangekaart bij zijn medevennoot, maar Jack heeft gemerkt dat zijn medevennoot er anders in zit, er minder last van lijkt te hebben. Zoals al gezegd heeft Jack meerdere managementboeken gelezen in de afgelopen periode. Een deel daarvan hadden betrekking op diverse theorieën van Leiderschap. Jack heeft daar zeker enkele nuttige inzichten uitgehaald, maar heeft wel gemerkt dat kennis hebben van een theorie er nog niet voor zorgt dat je effectiviteit in leiderschap verbetert. Daar is meer voor nodig weet hij inmiddels.

Samen met Jack haal ik de highlights uit het gesprek. Wat zijn nu de punten waar Jack zichzelf wil ontwikkelen en waar zou hij graag binnen de organisatie aandacht aan willen besteden.

Samenvattend aan het einde van het gesprek.

  • Jack wil zichzelf verbeteren in zijn functioneren. In zijn wijze waarop hij invulling geeft aan zijn leiderschap en op welke wijze hij dit verder kan ontwikkelen.
  • Jack wil een betere balans tussen plicht en plezier, tussen de ‘zaak’ en privé en tussen de inbreng en inzet van beide vennoten.
  • Meer vertrouwen en voldoening halen uit zijn eigen functioneren
  • Meerdere mensen op belangrijke posities binnen het bedrijf zouden in taak en zelfstandigheid meer volwassenheid moeten tonen.
  • Betere samenwerking bewerkstelligen binnen de gehele organisatie.
  • Jack wil meer ‘rust’ in zijn hoofd en in zijn lijf.

We maken een afspraak voor de start van het proces. Met Jack is de afspraak gemaakt dat wij elkaar minimaal 1 x per maand treffen in een één op één gesprek en dat tussendoor, wanneer wenselijk, ik zijn bedrijf bezoek en aldaar met mensen binnen de organisatie spreek. Voor de komende maanden zijn de afspraken ingepland.

 [wppa type=”slideonly” album=”4″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Gesprek 2 februari

Hier komt de tekst de staan die betrekking heeft op de uitkomsten van het gesprek op 2 februari 2015

 

En dan volgt er nog meer

Wil jij alles lezen en de posts in je email ontvangen, meld je dan aan.

Gesprek 2 maart

Gesprek 6 april

Gesprek 4 mei

Gesprek 1 juni

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.