Leiderschap scan

De Circumplex Leadership Scan 360°

De CLS360 is een leiderschapsscan welke is ontwikkeld in samenwerking tussen diverse universiteiten in België, de Vrije Universiteit van Amsterdam en PerCo, een organisatie gespecialiseerd in Training en Coaching in België.
Acus is geaccrediteerd om gebruik te mogen maken van deze scan en het ontwikkelingsproces van leiders daar op af te stemmen. Met de uitkomsten van de scan krijg je als leider inzicht in jouw eigen invulling, gespiegeld aan de wijze waarop jouw omgeving jouw wijze van leiderschap dagelijks ervaart. De uitkomst kan een startpunt zijn voor een effectief persoonlijk ontwikkelingsproces.

Het gedrag van de Leider

leiderschapJouw gedrag als leider wordt bepaald door jouw kijk op leiderschap in combinatie met jouw eigen ervaringen en jouw overtuigingen.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat in de huidige tijd waarin jij als leider je omgeving wilt beïnvloeden, je het meest effectief bent wanneer je een coachende aanpak hanteert. Ook hierbij geldt “goed voorbeeld doet goed volgen!”

Dat betekent niet dat wanneer je maar voldoende een zogeheten coachende stijl gebruikt je automatisch heel effectief bent. Ook andere aspecten spelen wel degelijk in voorkomende situaties een rol. Wanneer de situatie erom vraagt dat jijzelf beslissingen dient te nemen of in situaties waarin jij zelf even niet in beeld dient te zijn vragen op dat moment daarbij passend gedrag van jou al leider.

Je omgeving is jouw spiegel

Ik spreek veel ‘leiders’ die ervan overtuigd zijn dat zij de dingen met de juiste intentie doen. Dat is een goed begin en laat je omgeving vooral weten wat jouw intentie is.
Een goede intentie alleen is niet vanzelfsprekend effectief. Van belang is dat jij zelf een goed beeld hebt van jouw gedrag en van jouw aanpak. Veel leiders hebben zelf wel een idee waar ze tekort schieten, waar hun beperkingen liggen en bezigen de gedachte dat zij ook wel weten hoe de omgeving hun leiderschap ervaart. De praktijk laat zien dat dit in veel situaties een behoorlijk misvatting is. In veel bedrijven en organisaties is het gedrag en de aanpak van de leider geen onderwerp van gesprek. Leiders die bereid zijn zich te ontwikkelen gebruiken de omgeving als spiegel. Voor veel leiders geldt dat zij veel minder duidelijk zijn voor hun omgeving dan dat zij zelf denken.

De 360° Circumplex Leiderschap Scan is een doeltreffend middel om inzicht te krijgen in de eigen aanpak, gespiegeld aan de wijze waarop de omgeving dit ervaart. Je krijgt inzicht in wat wel en wat niet overkomt of wordt begrepen. Daarnaast krijg je inzicht in het effect van jouw eigen gedrag. Juist daarmee ben je in staat om andere keuzes te maken om te groeien in effectiviteit.

Enkele voorbeeldjes

  • De leider wil graag zelfstandigheid bevorderen en geeft met regelmaat aan; “zeggen jullie maar hoe jullie het willen hebben”. Dat lijkt misschien democratisch, maar wordt vaker ervaren als ontwijkend en vermijdend gedrag.
  • De leider die zelf ook enigszins onzeker is zal dit niet willen laten zien aan zijn omgeving. Dat betekent dat hij niet altijd open en transparant zal zijn. Dit kan bij medewerkers overkomen als wantrouwend gedrag.

Ongetwijfeld heb jij zelf ook wat voorbeelden waarbij je het gevoel hebt dat je niet goed begrepen wordt door je omgeving of dat je omgeving anders reageert dan jij verwacht. Wil jij inzicht in jouw aanpak en in jouw mogelijkheden je verder te ontwikkelen, vraag dan nu de leiderschap scan aan.

Ik vraag de leiderschapsscan aan!

De Circumplex 360° Leiderschap scan is ontwikkeld door enkele universiteiten in België en Nederland en de uitkomsten zijn wetenschappelijk onderbouwd.