Specialist /Zelfstandig Professional

Specialist

Je bent specialist of zelfstandig professional en je verstaat de kunst van je vak. Je wilt jouw expertise graag vermarkten of zo goed mogelijk inzetten. Naast jouw specialisme worden diverse zaken van je gevraagd. Dat kan zijn in samenwerking, in communicatie, het middels acquisitie zelf verwerven van nieuwe opdrachten, invulling van nieuwe ontwikkelingen, etc.

Je opleiding en eerdere ervaringen hebben vooral een beroep gedaan op en aandacht geschonken aan het vergroten van expertise en invulling aan het specialisme en je wilt je nu graag wat breder ontwikkelen.

Of het nu gaat om effectieve communicatie, acquisitie of andere commerciële activiteiten als bijvoorbeeld netwerken, en mogelijk wil je meer ondernemend zijn. Kortom naast het vertrouwen in jouw eigen specialisme wil je ook steviger in je schoenen staan op andere vlakken. Een goede en plezierige gesprekspartner zijn en je ‘wereld’ wat vergroten.

Natuurlijk kan het ook zijn dat je bijvoorbeeld als ZZP-er of als Professional in een dienstverband je meer wilt bekwamen op het gebied van sales, van bedrijfsvoering etc.

Allemaal aspecten waarin je met ondersteuning van een goede coach jezelf een stap verder kunt helpen.

Commercie en acquisitie

Jij verstaat je vak en je weet jouw toegevoegde waarde goed te gebruiken in dienst van klanten en opdrachtgevers. Je wordt gewaardeerd om je inzet en inbreng en weet een succes te maken van je werk en van je opdrachten.

Maar!? Met regelmaat komen vragen voor als; “hoe kom ik aan nieuwe omzet, hoe bereik ik mijn potentiële klanten, hoe kom ik op een goede manier in gesprek?”
En mogelijk zie je soms op tegen acquisitie, tegen actief zelf bezig zijn met het verwerven van nieuwe omzet.

Voor veel Professionals, die zelf verantwoordelijk zijn voor hun omzet, is dit herkenbaar. Zij zijn expert geworden in een vakgebied en weten echt wel dat zij van waarde zijn, maar hebben zich te weinig verdiept in de commerciële aspecten en zien soms als een blok op tegen het naar buiten treden en met potentiële opdrachtgevers en klanten in gesprek gaan. Een goed commercieel gesprek voeren vraagt om capaciteiten die jij jezelf mogelijk nog niet eigen hebt gemaakt. En dat zorgt ervoor dat je daar tegen opziet. En mogelijk denk je zelfs dat commercie en acquisitie niets voor jou is.

Herkenbaar voor je?

Dat kan echt anders!

Acquisitie en commercie wordt leuk en boeiend wanneer jij enkele belangrijke aspecten daarvan beheerst. En dat kun jij ook bereiken.
Acus helpt professionals zich te bekwamen op het gebied van acquisitie en commercie. Dat doen we in de vorm van coaching en via intensieve en interactieve workshops. Hiermee begeleiden wij zowel ervaren commerciële professionals als ook professionals die naast de eigen expertise zich nog weinig verdiept hebben in de eigen commerciële capaciteiten en vaardigheden.

Mogelijk denk je nu; “toch niet iedereen is daarvoor in de wieg gelegd?” En daar heb jij deels gelijk in. Niet iedereen zal en wil een zogenoemde Top verkoper worden, maar dat is ook niet onze insteek. Wel kan iedereen een goede commerciële gesprekspartner worden die met plezier zijn ‘stoute’ schoenen aantrekt om op een doeltreffende wijze nieuwe omzet te verwerven.

Wil je meer weten over wat jij zou kunnen bereiken met jouw commerciële activiteiten, neem contact op om je te laten informeren.

Nieuwe resultaten vragen om een nieuwe aanpak!

Klik hier voor direct contact of gebruik het formulier aan de rechterzijde van deze pagina.