Commerciant

Commercie

Je bent actief in een commerciële functie. Gericht op inkoop of op verkoop. Mogelijk al een leuke periode met succes en leuke commerciële deals. Commercie is meer dan het sluiten van een deal of het scoren van een opdracht. Commercie is er opgericht jezelf en/of de organisatie zo effectief mogelijk te koppelen aan een partner die daar bij past.

De praktijk laat zien dat veel functionarissen in een commerciële functie matig in staat zijn een echte win-win deal te sluiten waarbij alle partijen de ruimte hebben gehad vanuit de eigen agenda een gelijkwaardig profijt te realiseren. Commerciële functionarissen zijn veelal gefocust op het maken van een deal en daar worden zij ook vaan op beoordeeld. De focus op de deal zorgt niet zelden voor enige onrust en een ongemakkelijk gevoel bij één van de partijen. De verkopende partij is gericht op de verkoop of het afsluiten van een contract en de inkopende partij wil vooral aandacht voor de voorwaarden en de profit op langere termijn.

Hoe zie jezelf als commercieel gesprekspartner?commercieel

Ben jij in staat een goede gesprekspartner te zijn over de agenda van de andere partij? Wanneer jij als commerciant jouw gesprekspartner de ruimte geeft de eigen agenda te versterken en jij inhoudelijk voldoende meebrengt om op gelijkwaardig niveau te kunnen sparren over ontwikkelingen draagt dit bij aan vertrouwen en gunnen. Dit creëert een verbinding van waaruit de meeste mensen graag zaken doen. Daarnaast zorg je voor de nodige goodwill waarbij je gesprekspartner in voorkomende situatie met plezier jouw ambassadeur zal zijn. En dat vergroot weer jouw eigen wereld.

 

Klik hier voor direct contact of gebruik het formulier aan de rechterzijde van deze pagina.