Mens

Bij alles wat je doet en wat je betekent ben je in eerste instantie mens. Het is altijd de mens die inhoud geeft aan een functie aan een bedrijf of organisatie. Als mens kom je soms onverwacht of ongewenst in situaties waarin je wat steun en begeleiding kunt gebruiken.

Of het nu gaat om bijvoorbeeld ontslag, faillissement, scheiding, verlies, het willen volgen van je dromen, het streven naar succes, etc. In alles gaat het de om de weerbaarheid, flexibiliteit en creativiteit van de mens.

Het zijn je gedachten en overtuigingen over een bepaalde situatie die je in de weg kunnen staan bij voorkomende veranderingen. Wanneer alles op rolletjes gaat is de kans aanwezig dat gewoonte en vanzelfsprekendheid samen het roer over nemen van je dagelijks denken en handelen. Wanneer er plotseling een kink in de kabel komt of je komt tot een inzicht waarmee je graag op pad gaat, wordt je uitgedaagd om je gedachten en ook je gedrag en je handelen te veranderen.

“Een ander resultaat vraagt om een andere aanpak”.

Dat is voor veel mensen niet eenvoudig. We bevinden ons graag in een zogeheten ‘comfort-zone’ en vinden het nogal eens een risico om daar uit te stappen. Daar ben jij niet alleen in, dat geldt voor veel mensen en functionarissen in allerlei omstandigheden en situaties.

Een coach kan voor jou als spiegel of als sparringpartner fungeren om je te ondersteunen bij situaties die verandering van denken en handelen van jou vragen. Net als in de sport, waarin een coach zorgt voor functionele en voor mentale ondersteuning om doelen en resultaten te bereiken ben jij er als mens, in situaties die om verandering vragen, ook bij gebaat dat jij een weg in slaat die echt bij jou past. Op de weg van verandering ligt in de meeste gevallen geen rode loper voor je uit waarover jij eenvoudig in een nieuwe situatie stapt. Op de weg kom je dingen tegen die voor jou vreemd, nieuw zijn, die je mogelijk aan het wankelen of aan het twijfelen brengen. Situaties waarin jij jezelf nog onvoldoende geoefend hebt om mee om te gaan.

mens en motivatie

De coach kan jou op weg begeleiden om ervoor te zorgen dat je op een doeltreffende wijze op je pad blijft en die je het vertrouwen kan meegeven om door te kunnen gaan.

 

Soms heb je het gevoel dat je stil blijft staan. Dat je wikt en weegt, dat je draalt en dat je geen idee hebt waar je naar toe wilt. Je staat op een kruispunt! Dat kan een goed moment zijn om eens van boven af te kijken welke mogelijkheden er zijn, welke alternatieven jij ziet en wat de invloed is van de keuzes die jij kuntmaken.keuzes

 

Klik hier voor direct contact of gebruik het formulier aan de rechterzijde van deze pagina.