Zoekende

Wie zoekt zal vinden was een gevleugelde uitspraak van mijn moeder.

alternatieven en keuzesJe bent zoekende, maar wat zoek jij precies? Werk, een opdracht, een inkomen? En wat heb jij nodig om te vinden datgene wat bij jou past?

Zoeken naar nieuw werk, een nieuwe functie of een nieuwe werkomgeving? Je hebt het gevoel dat je aan wat anders toe bent of nieuwe uitdagingen nodig hebt. Je bent uitgekeken op wat je nu doet of je haalt inmiddels te weinig voldoening uit je huidige werkinhoud en je bent zoekende.

Er zijn meerdere mogelijkheden om dat te verwezenlijken. Er zijn mensen die uitgaan van de mogelijkheden die voorbij komen en op alles reageren wat voorbij komt en hopen dat er iemand aanhaakt op cv of brief. De kans daarbij is groot dat je ergens terecht komt dat redelijk vergelijkbaar is aan wat je al hebt gedaan.

Je kunt er ook voor kiezen om eerst te luisteren naar je gevoel. Een eerst op zoek gaan naar de oorzaak van je gevoel en vervolgens inzicht verkrijgen waar je vervolgens nu aan toe bent. Wat zit er in je waar je graag invulling aan zou willen geven? Wat zit er in je waar nog veel te weinig gebruik van is gemaakt? Waar liggen jouw volgende uitdagingen in jouw ontwikkeling?

Kortom eerst goed in de spiegel kijken voordat je kijkt naar de mogelijkheden en zoekendebeschikbaarheid die zomaar voorbij komen. De kans op succes en plezier in je werk wordt daarmee aanzienlijk vergroot. Ga eens in gesprek met een coach die je kan helpen je voldoende inzichten te geven op wie jij nu bent en wat nu en de komende tijd bij jou past.

Klik hier voor direct contact of gebruik het formulier aan de rechterzijde van deze pagina.