“In den beginne is de relatie” ~Martin Buber~

Binnen Acus verzorgt Ilse van Zalk particuliere en zakelijke trajecten op het gebied van relatie begeleiding en stress-counseling.

“In relaties draait alles om verbinding, en op de eerste plaats de verbinding met jezelf. Dat klinkt in eerste instantie misschien even onwennig, maar het is niet altijd een vanzelfsprekendheid. We vergeten weleens dat we een relatie zijn en dat de kiem voor elke relatie in de kindertijd is gelegd, met de bijbehorende spanning, die elke cultuur, scholing, opvoeding etc. met zich meebrengt. Die stress of  gespannenheid herkennen we niet altijd waardoor we overtuigingen en verwachtingen projecteren op de ander, alsof die dat kan verhelpen, wat feitelijk niet reëel is. Het zijn juist de persoonlijke verwachtingen en overtuigingen die parten spelen in de interactie.

De verbinding met jezelf vraagt vooral om zelfkennis en een zekere emotionele volwassenheid. Vaak zit er een verschil tussen wat er gedacht en gevoeld wordt. Dat verschil zorgt voor onrust en stress waardoor we weggaan van gevoelens en gedachten. Dit gebeurt vaak onbewust door in de buitenwereld iets te gaan zoeken, in relaties, kennis, materiële dingen of in afleidingen en verleidingen. Het zijn echter de losse eindjes uit het verleden, de automatische patronen, die de kop op steken, niet herkend worden en voor de nodige spanning zorgen. Het kan je enorm veel inzicht en ruimte geven om te zien hoe dat bij jou werkt. En het is inderdaad confronterend, je “moet” het wel willen. Je moet natuurlijk helemaal niets maar er bestaat een mogelijkheid om de zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. 

Als je kunt luisteren naar jezelf, dan ben je ook weer in staat om “fris” te kijken. De rust die in jezelf ontstaat geeft ruimte waardoor relaties en andere zaken natuurlijker verlopen en soms ook aflopen. In dat proces sta ik een ieder die dat oprecht wil, graag een tijdje bij.”

Als je die stap dus daadwerkelijk wilt zetten, bied ik je een mogelijkheid om nader kennis te maken. Dit kun je organiseren door te mailen naar ilse@acus.nl  

Praktijk en achtergrond: Bedrijfsadvies-Stress counseling-Mindfulness based cognitive therapy-Kunstzinnige dynamische coaching met ouders, kinderen en volwassenen-Relatietherapie en coaching-Integrale begeleiding-Zelfonderzoek. Acus is in 2003 in Zutphen opgericht en is sinds 2012 in Nijkerk gevestigd. 

               Om ook maar te eindigen met de woorden van Martin Buber:

                                “Alle werkelijke ontmoeting is leven”