Gelijk of geluk?

Je zou je partner voor geen goud willen missen maar toch…. soms zou je hem wel achter het behang kunnen plakken. Of je vraagt jezelf af hoe je haar duidelijk kunt maken wat echt belangrijk voor je is, zonder het tranendal of de ellenlange discussies. Het lijkt steeds meer te gaan over het touwtrekken om het gelijk en dat wat je werkelijk bedoelt verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer, en vraagt je verbijsterd af waar het nou eigenlijk om ging. Toch komen dezelfde soort thema’s telkens weer boven drijven. Zij flirtte teveel met zijn collega, hij kan niet luisteren, hij was weer te laat en zij……het is steeds hetzelfde liedje. 
Het kan ook zijn dat jullie in een sleur terecht zijn gekomen. Je ziet de onhebbelijkheden van elkaar glashelder maar je kunt je partner niet aanspreken op het gedrag zonder in een machtsstrijd te verzanden. Het wordt steeds moeilijk om elkaar te begrijpen. Op een dag is de lol er vanaf, de realiteit staat op de stoep en bonst op de voordeur. Wat te doen en hoe dan?

Als je beide kunt inzien dat jullie in een vicieuze cirkel terecht zijn gekomen dan zijn jullie vaardigheden gewoon niet toereikend genoeg. Je accepteert niet meer dat de één het “zogenaamd” beter weet, omdat jij dan de slechterik voelt. Dan wordt het wellicht tijd dat jullie je relatieskills uitbreiden, dieper in de materie duiken om samen wat Aha-momenten te gaan beleven. Het blijft tenslotte een avontuur voor jong en oud! 

Wil jij alvast wat inside informatie met tips ontvangen?