Het grote gelijk
Je kent het vast wel, je wilt je gelijk halen omdat je het gewoon zeker weet, of het beste.
Eigenlijk wil je dat de ander tegen jou zegt dat je het goed hebt, je wilt de erkenning voor het rechtschapen gevoel van jouw grote gelijk. Er schuilt wel een addertje onder het gras… Je grote gelijk gaat voorbij aan het geluk. Het wordt op een gegeven moment een machtsstrijd. Die macht geeft jou iets, namelijk autoriteit. Lees meer . . . .

Spooky
Op  de ene of andere manier zijn we ons niet bewust waar aantrekkingskracht vandaan komt. Onbewust kiezen we vaak voor een partner waar een nestgeur aan hangt die enigszins herkenbaar is. Het is vaak de geur van één van je opvoeders waar je de meeste moeite mee hebt gehad. In een volwassen relatie lijkt het dat waar we niet gezien of ont-moet zijn in onze jeugd, met een partner te herhalen. Die herhalingsdwang zorgt dan ook vaak voor dezelfde soort problemen uit je jeugd omdat je niet geleerd hebt om daar op een adequate manier mee om te gaan. Best wel Spooky! Lees meer . . . . .

Verleidingen
Je komt hem steeds vaker tegen, hij heeft aandacht voor je, kijkt je wat dieper in de ogen en de vonk springt over, verliefd. Je geniet van de aandacht en de complimentjes, je voelt je aantrekkelijk, sinds lange tijd voel jij je ook weer goed over jezelf.
Thuis op de bank tref je een partner aan die cynische opmerkingen over je uiterlijk maakt, over het eten of over de huishouding. Het verschil op dat moment is zo groot dat je je niet in staat bent om nog de goede kanten van je partner te zien en je de andere lover gaat idealiseren. Lees meer . . . . .

Moddergevecht
Eén van de moeilijkste dingen in een relatie is om echt naar je partner te luisteren. Je hebt vaak niet in de gaten dat je in een ‘welles-nietes’ spelletje terecht komt. Je vertelt wat er allemaal niet deugt en betrekt daar de hele familie bij. Natuurlijk laat jij het niet ongemoeid voorbij gaan en zo vliegen de modderspetters in het rond. Leren luisteren naar de ander vergt ook wat oefening.
Lees meer . . . . 

Overzicht
Er komt ongetwijfeld een fase waarin het versmeltende karakter van de nieuwe relatie onder vuur komt te liggen. Dat zou kunnen gebeuren op het moment dat de omgeving weer mee gaat doen, hij wil wel weer een keer onder vrienden zijn, of zij gaat een weekendje met vriendinnen weg.  Voor veel stellen is dat een spannende fase, waarin afgevraagd wordt of je nog steeds wel de ware bent voor de ander. Deze onzekerheid wil je liever niet laten merken en daarbij onderdruk je wat je voelt zodat je met een innerlijk conflict blijft zitten. Lees meer . . . . . 

spiegel4

188 andere vragen over relaties!

Er bestaan nog zoveel vragen over relaties, teveel om allemaal te benoemen op deze website. Mogelijk staat jouw vraag of dilemma er niet bij, maar heb je wel de behoefte om eens samen met een deskundige te kijken naar jouw situatie. 

Heb jij een specifieke vraag waar jij graag een antwoord op wilt hebben of heb je de behoefte om jouw gedachten te delen of te toetsen, neem dan vrijblijvend contact op!