Je komt hem steeds vaker tegen, hij heeft aandacht voor je, kijkt je wat dieper in de ogen en de vonk springt over, verliefd. Je geniet van de aandacht en de complimentjes, je voelt je aantrekkelijk, sinds lange tijd voel jij je ook weer goed over jezelf.

Thuis op de bank tref je een partner aan die cynische opmerkingen over je uiterlijk maakt, over het eten of over de huishouding. Het verschil op dat moment is zo groot dat je je niet in staat bent om nog de goede kanten van je partner te zien en je de andere lover gaat idealiseren. Dat deze gevoelens mede worden veroorzaakt door hormonen en neurotransmitters wil je liever niet weten.

Het gevoel om geliefd, gehoord en gezien worden en de erotiserende werking heeft een enorme aantrekkingskracht. Het is niet zo moeilijk voor te stellen dat je fantasie op hol slaat. Toch wil jij je huidige partner niet kwijt en vertel je dat er een aanleiding is om te kijken hoe jullie je relatie met elkaar leuker kunnen maken en de dagelijkse sleur kunt doorbreken.

Meestal gaat het één en ander niet zonder slag of stoot en heb je een derde partij nodig om de emoties die opspelen te scheiden, maar als er een oprechte wil is kan de relatie een nieuwe start maken. Het gebeurt ook dat er een drie-hoeks verhouding ontstaat. Bij moeder de vrouw en het gezin hoor je thuis en bij je minnares beleef je zwoele avonturen. Dit kan jaren duren, de spanning kan blijven bestaan omdat je alleen de leuke kanten van de ander ziet en het stiekeme zorgt ook voor de nodige opwinding. Thuis ben je een stuk vrolijker en attenter voor je vrouw. Totdat ze erachter komt. Soms is de beslissing al genomen om weg te gaan, zonder dat de partner weet heeft van de gevoelens voor een ander. De beste kans maak je als regelmatig met elkaar praat over hoe jullie er voor staan.

  • Zijn er dingen die besproken moeten worden?
  • Wat kun je er zelf aan doen om het leuker of spannender te maken?
  • Vraag wat de ander heel leuk zou vinden om te doen.
  • Gezamenlijke doelen uitstippelen